Over ons

Wij zijn Anita Ganzevles, Jolanda van der Star, Laura Opdam en Anita van den Berg. In 2009 is Anita Ganzevles samen met haar toenmalige compagnon Theo gestart met de zorgtuin op het akkerbouwbedrijf van Lenie Kroon. Beide werkten al jaren in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hadden de droom om een kleinschalige zorgtuin op te zetten. Toen zij in contact kwamen met Lenie bleek dat zij erg enthousiast was over dit plan en genoeg ruimte kon bieden. Zo werd al snel gestart met zorgtuin De Tas.

Nadat Theo een andere weg op ging heeft Jolanda, die al een aantal jaar als vrijwilliger bij ons werkte, zijn plek overgenomen. Naast haar werk bij zorgtuin De Tas is zij werkzaam in de bloemensector. Voor de pluktuin dus een goede aanwinst.

Sinds 2021 is het team uitgebreid met Laura en Anita van den Berg. Laura heeft eerst een landbouwopleiding gedaan en is gaandeweg geïnteresseerd geraakt in de combinatie van zorg en land-/tuinbouw. Een stage bij zorgtuin De Tas leidde tot het volgen van een zorgopleiding. Nu Laura haar zorgopleiding heeft afgerond is zij nu terug en heeft samen met Anita een extra dag opgestart. Anita heeft een heel andere achtergrond, zij heeft namelijk veel ervaring in de horeca. Nadat zij een half jaar als vrijwilliger bij zorgtuin De Tas heeft gewerkt is zij erachter gekomen dat de zorg ook erg goed bij haar past. De theetuin is dus helemaal haar ding.

Vier verschillende achtergronden die elkaar perfect aanvullen in onze afwisselende werkzaamheden.